Her Majesty
Locatie:
Theaterzaal
Datum:
do 26-3-2020
Aanvang:
20:15 uur
Genre:
Muziek
Entree:
€ 29,50
Binnenkort

Her Majesty

Are you ready for the country?

Theater de Kattendans houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Naar aanleiding van de persconferentie van Minister President Mark Rutte, is besloten dat Theater de Kattendans tot en met 6 april 2020 de deuren sluit. Alle voorstellingen van deze maand worden verplaatst. Hiervoor worden de komende tijd vervangende datums gezocht. Zodra daar meer over bekend is, wordt u daarvan op de hoogte gesteld.

 

Na meer dan tweehonderd uitverkochte voorstellingen rond de muziek van Crosby, Stills en Nash & Young duiken de topmuzikanten van Her Majesty dit seizoen in de geschiedenis van de countryrock. Vanaf de jaren zestig begonnen rockmuzikanten country-elementen aan hun muziek toe te voegen.

Her Majesty, de band rond Bertolf Lentink en Jelle Paulusma, speelt onder meer werk van de pioniers (Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark), countryrockhelden van een decennium later (The Band, CCR, Grateful Dead) en muziek van meer eigentijdse artiesten (Wilco en The Jayhawks). “Samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie. De grote kracht van Her Majesty is dat ze tekeergaan als een echt bandje.”

Dagblad van het Noorden | 15 feb. 2020: 

‘...wat is het een zegen voor de zalen – en de bezoekers – dat deze vijf muzikanten elkaar gevonden hebben.’

‘...muzikale klasse, spelplezier en geweldige zang. Probeer elders maar eens een vijfmansband met vijf van zulke stemmen te vinden. Alles messcherp.’

 ‘Blijft bijzonder hoe dicht Paulusma bij Neil Young komt; alleen Southern Man is al een bezoek waard.’

 'Wat Lentink met zijn snaren uitvreet is onnavolgbaar: van bluegrass-banjo en mandoline tot aan de typische country-‘steel’.’

..door Nomden gezongen She van Gram Parson...bloedstollend mooi.’

Fragment DWDD
https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/532122

Credits
Gitaar en zang: Bertolf Lentink en Jelle Paulusma
Gitaar, toetsen en zang: Diederik Nomden
Bas: Dirk Schreuders
Drums en zang: Bauke Bakker