Abdelhadi Baaddi

'Ik ga op reis en neem mee'

"Ik weet dat u zich niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid.”

Een auto met imperiaal vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip. Een reis van ruim vijfentwintighonderd kilometer en twintig uur, met als eindbestemming Marokko. Hoe kom je die reis door als je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is en tegelijkertijd je grootste ergernis?

Wat weet Abdelhadi nou eigenlijk van zijn vader? En wat weet zijn vader van hem? Zestig jaar geleden vertrok zijn vader uit Tanger en nu maken zij samen dezelfde reis, andersom. Zijn vader gaf zijn dromen op voor zekerheid. Nu, zestig jaar later, geeft Abdelhadi zijn zekerheid op voor zijn dromen. Stap in zijn Mercedes 307 en ga mee op reis. Maak kennis met vader en zoon, zoals zij opnieuw kennis maakten met elkaar.

In deze voorstelling gaan maximaal acht bezoekers met Abdelhadi Baaddi mee op reis naar Marokko. In iets meer dan een uur tijd wordt vijfentwintighonderd kilometer afgelegd in een personenbusje en verplaatst u zich in Abdelhadi en zijn vader, in hun verschillen en in hun overeenkomsten.

De pers
NRC Handelsblad: “Een intieme, roerende voorstelling is het met een hoog autobiografisch gehalte en een grote noodzaak.” ★★★★☆

De Theaterkrant: “Baaddi goot zijn persoonlijke verhaal in een spannende, intieme vorm waarin hij kundig schakelt tussen zijn vader en zichzelf, de humor prachtig vervlecht met de emotie.” ★★★★☆

Credits
Concept: Abdelhadi Baaddi
Spel: Abdelhadi Baaddi
Regie: Lara Wakelkamp
Tekst: Abdelhadi Baaddi en Lara Wakelkamp
Conceptontwikkeling: Judith Jongkind
Producent: ISH Dance Collective
Fotografie: Studio Breed
Grafisch ontwerp en beeldbewerking: Donald Beekman DBXL 

Bestellen

WOE 4 APR 2018 17:30 € 16,50 BESTEL KAARTEN
Webdevelopment by We Provide