Ma

'Over een moeder en haar zoon'

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

De makers van de voorstellingen ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’ brengen met deze show een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door bekende acteur Eric Corton.

Over het boek
Nu.nl: “Een ontroerend boek.” ★★★★☆
Matthijs van Nieuwkerk: “Zeer aangrijpend boek, schitterend geschreven.”

Credits
Regie: Benno Hoogveld
Script: Marc Veerkamp
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Kostuums: Sabine de Groot

Inleiding voorafgaand aan de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstelling 'Ma' vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door een dramaturg, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt ook samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

De inleiding start om 19.30 uur, duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en vindt plaats in de bewegingszaal van Theater de Kattendans. Het is helaas niet meer mogelijk plaatsen reserveren voor de inleiding, omdat deze al vol is.

Kattendans aan tafel
Wilt u voorafgaand aan de voorstelling genieten van een theatermenu bij een van de restaurantjes in de buurt van ons theater? Dat kan! Bekijk hier de mogelijkheden.  

Bestellen

ZAT 17 MAA 2018 20:30 € 22,50 REEDS GEWEEST
Webdevelopment by We Provide