Erik van Muiswinkel

'De Oplossing - try out'

Erik van Muiswinkel is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koranknuffelaar dus, die in het nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als u hem nodig heeft, staat hij er. Erik van Muiswinkel komt met 'De Oplossing', een theatrale loutering in vijf bedrijven.

Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past.

Van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solovoorstellingen. Bovendien ontving hij in 2014 de Poelifinario.

De pers over zijn vorige voorstelling ‘De Olieworstelaar’
NRC: “Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt. Kritisch is hij tussendoor ook volop: over de feilbaarheid van principes, over gebrekkige zelfkennis. (…) Cabaret waar je lang over napraat.”

De Volkskrant: “Van Muiswinkel toont zijn literaire gave en de kunst om zijn publiek in te palmen.”

Leidsch Dagblad: "Erik van Muiswinkel treft doel met zowat ieder woord. Er is eindelijk weer cabaret te zien dat cabaret mag heten. Gerijpt in het vak, gaat Erik van Muiswinkel in De Olieworstelaar los op alles wat deze maatschappij en ook hem in beroering brengt. Helemaal alleen en zonder liedjes is hij een uur en drie kwartier aan het woord en zowat elk woord treft doel en ontregelt menig maatschappelijk debat.”

Trouw: “Van Muiswinkel kan het ook alleen af, met zijn charismatische, beheerste manier van voordragen.“ 

Bestellen

ZAT 16 DEC 2017 20:30 € 18,50 BESTEL KAARTEN
Webdevelopment by We Provide